ΚΕΚΡΥΡΑ: Έκθεση: Τεχνολογία και φθορά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΚΕΚΡΥΡΑ: Έκθεση: Τεχνολογία και φθορά

kalentzi
ΚΕΡΚΥΡΑ. Έκθεση των Κώστα Καλέντζη και Χάρη Παπαβλασσόπουλου εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και ώρα 19:00. Μάλιστα και οι δύο καλλιτέχνες χαρακτηρίζονται από την καινοτόμα προσέγγιση τους. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την 15η Αυγούστου.
Ζωγραφική στο τάμπλετ
Σύμφωνα με τον ίδιον τον Κ. Καλέντζη, καθηγητή Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: «Πριν από ένα χρόνο εγκατέστησα στην ταμπλέτα ipad το πρόγραμμα σχεδίασης SketschBook για τον ελεύθερο χρόνο μου. Επειδή ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μου γίνεται στην ύπαιθρο, η δυνατότητα σχεδίασης στην ταμπλέτα με απαλλάσσει από το βάρος μεταφοράς μεγάλου όγκου υλικών που χρησιμοποιούσα στη συμβατική ζωγραφική. Μετά από πολλούς πειραματισμούς και εξοικείωση με το πρόγραμμα, άρχισα να δημιουργώ τα πρώτα μου έργα. Ένα από αυτά έγινε «εκ του φυσικού» σε ένα στενό της πόλης μου και αναρτήθηκε σε μεγάλα μπλογκς και Sites ΜΜΕ. Οι πρώτες μου εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν το Μάιο-Ιούνιο 2013 στον πολυχώρο Blabla & gallery και το Φεβρουάριο-Μάρτιο στην Espace Art Gallery στις Βρυξέλλες. Αυτές ήταν οι πρώτες εκθέσεις ζωγραφικής σε ταμπλέτα στην πόλη».
Με φθαρμένα υλικά
Όπως δηλώνει ο Χ. Παπαβλασσόπουλος, μέχρι πρότινως καθηγητή Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: «Πάντα με συγκινούσε η θάλασσα, τα καρνάγια και τα πλοία, τα ξεβαμμένα χρώματα, η σκουριά. Τα θαλασσόξυλα σμιλεμένα από το κύμα, την αλμύρα και τον ήλιο. Τα βότσαλα και οι πέτρες, τα σκουριασμένα σίδερα. Υλικά που η φθορά και η θάλασσα τα εξάγνισε, τα μετάλλαξε και τα μετέτρεψε σε μοναδικά και ανεπανάληπτα κομμάτια. Μ' αυτά τα υλικά δουλεύω πασχίζοντας να δώσω νέα ζωή και νέα πνοή σε φθαρμένα φυσικά υλικά στα οποία ο χρόνος και η θάλασσα άφησαν το αποτύπωμά τους».
enimerosi.com