ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Πού θα πέσουν και πού θα ανέβουν οι βάσεις; - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Πού θα πέσουν και πού θα ανέβουν οι βάσεις;

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Πού θα πέσουν και πού θα ανέβουν οι βάσεις;Με γοργό ρυθμό γίνεται η διόρθωση των γραπτών των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και το καρδιοχτύπι των παιδιών που πάλεψαν για μια θέση στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με τα πρώτα γραπτά, στα οποία ολοκληρώνεται η βαθμολόγηση, δεν θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις βάσεις σε σχέση με πέρσι.

Έτσι τα πρώτα γραπτά δείχνουν μια μικρή πτώση των βάσεων στις ανθρωπιστικές σπουδές. Οι φυσικομαθηματικές σχολές, η πληροφορική και οι πολυτεχνικές εμφανίζουν μια μικρή άνοδο, η οποία θα είναι μεγαλύτερη στα τεχνολογικά ιδρύματα.

Στα ίδια με πέρσι υψηλά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι βάσεις στις ιατρικές σχολές, ενώ στις Οικονομικές σχολές πιθανότατα θα παραμείνουν σταθερές, αφού ένα 20% των υποψηφίων γύρισε την πλάτη σε αυτές τις σχολές.

Βασικό ρόλο που μπορεί να φέρει και ανατροπές της τελευταίας στιγμής θα παίξει φέτος ο τρόπος που θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους οι δικαιούχοι μετεγγραφών, κατά πόσο δηλαδή θα προτιμήσουνσχολές μακριά από το σπίτι τους θεωρώντας βέβαιη την μετεγγραφή τους.
star.gr