«Εχουμε ξεπεράσει το σοκ της πρεμιέρας» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

«Εχουμε ξεπεράσει το σοκ της πρεμιέρας»

Ο Φετφατζίδης αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.Με κοινό σύνθημα «πάμε για δύο νίκες», οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Καπίνο έδωσαν το έναυσμα της αντεπίθεσης για την εθνική ομάδα, η οποία τα ξημερώματα της Παρασκευής (01.00) θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία, στο «Εστάντιο ντας Ντούνας» του Νατάλ. Από κοντά ακολούθησαν και οι Καραγκούνης, Σάντος οι οποίοι προσπάθησαν να τονώσουν το ηθικό των διεθνών. «Σας πιστεύω. Πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στους παίκτες, ενώ την σκυτάλη πήρε ο αρχηγός που προχώρησε σε μία ηγετική ομιλία.

Ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς ελπίζουν πως η επόμενη μέρα της Εθνικής, η οποία θα έχει την υπογραφή του Κλαούντιο Ρανιέρι, θα πάρει μια μικρή μετάθεση, λόγω της συμμετοχής στους «16» της διοργάνωσης. Ο στόχος είναι δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος. «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Εχουμε ξεπεράσει το άτυχο αποτέλεσμα της πρεμιέρας. Εχουμε εστιάσει στο επόμενο παιχνίδι και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε μια αξιόλογη ομάδα», τόνισε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που έφερε στο μυαλό του το προηγούμενο Μουντιάλ, στο οποίο η Ελλάδα ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Νότια Κορέα και νίκησε στον δεύτερο αγώνα τη Νιγηρία: «Αυτό πιστεύουμε όλοι. Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ. Κοιτάμε να πάρουμε τις δύο νίκες. Αν δεν τα καταφέρουμε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», υπογράμμισε ο μέσος του ΠΑΟΚ.

Στις λεπτές ισορροπίες του ομίλου αναφέρθηκε ο Στέφανος Καπίνο: «Ο όμιλος είναι πολύ ισορροπημένος. Μπορούμε και εμείς να αντιστρέψουμε τα προγνωστικά και η Ιαπωνία. Ελπίζω όμως να είμαστε εμείς». Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θεωρεί σημαντικό να σκοράρει η Ελλάδα πρώτη και αφήνει πίσω την κακή πρεμιέρα με την Κολομβία: «Ξεπεράσαμε το αποτέλεσμα του Σαββάτου και τώρα έχουμε εστιάσει στον αντίπαλο. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Οποιος σκοράρει πρώτος έχει το πλεονέκτημα. Εχουμε δει όμως πολλά να γίνονται».

Ο Σάντος δεν θα βασιστεί στους έντεκα της πρεμιέρας με την Κολομβία, καθώς φάνηκε πως οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες. Ο Μήτρογλου, που βρίσκεται στο στόχαστρο της Μπεσίκτας, αναμένεται να πάρει τη θέση του Γκέκα στην κορυφή της επίθεσης και ο Φετφατζίδης να αντικαταστήσει τον Σαλπιγγίδη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Επισφαλής είναι και η θέση του Χοσέ Χολέμπας, με τον Λουκά Βύντρα να έχει αυξημένες πιθανότητες να «ντυθεί» αριστερό μπακ για τις ανάγκες της αναμέτρησης.

• Διαιτητής του αγώνα με την Ιαπωνία θα είναι ο Xόελ Αγιλάρ, από το Ελ Σαλβαδόρ. Ο 38χρονος έχει ήδη διευθύνει στο Μουντιάλ τον πρόσφατο αγώνα ανάμεσα στην Αργεντινή και τη Βοσνία (2-1).
kathimerini.gr