Ολική ανατροπή και νίκη για Ακτή Ελεφαντοστού (video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ολική ανατροπή και νίκη για Ακτή Ελεφαντοστού (video)

H Ακτή Ελεφαντοστού νίκησε με ανατροπή 2-1 την ΙαπωνίαΠροβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ, απέκτησε η Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου (στον οποίο συμμετέχει και η εθνική Ελλάδας), επικράτησε της Ιαπωνίας με 2-1. Η αναμέτρηση έγινε στο «Περναμπούκο Αρένα» της πόλης Ρεσίφε.

Ο Σαμπρί Λαμουσί παρέταξε την ομάδα του με αρκετές εκπλήξεις, καθώς άφησε στον πάγκο τους Ντρογμπά και Κόλο Τουρέ, ρίχνοντας στον αγώνα τον Γιάγια Τουρέ, που προέρχεται από τραυματισμό. Παρ΄όλα αυτά, οι παίκτες της Ακτής πήραν τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή, χωρίς όμως να φανούν απειλητικοί. Μετά το πρώτο 10λεπτο, Ιαπωνία ισορρόπησε και επέβαλε τον ρυθμό της, με αποτέλεσμα να φτάσει στο γκολ. Στο 16', ο Χόντα με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στην συνέχεια και με δεδομένη την άσχημη εμφάνιση των Αφρικανών, οι Ιάπωνες  κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου.

Στην επανάληψη και μετά από ένα 15λεπτο χωρίς κάτι σημαντικό, ο Ντρογκμπά πήρε την θέση του Ντι και αμέσως η εικόνα της Ακτής άλλαξε. Με εντελώς διαφορετική ψυχολογία, μέσα σε δύο λεπτά (64`, 66`) η Ακτή έφτασε στην ανατροπή (2-1)  με ισάριθμες κεφαλιές των Μπόνι και Ζερβίνιο. Ηταν ένα «εφιαλτικό» διάστημα για τους Ιάπωνες που έχασαν καθε μονομαχία, με αποκορύφωμα αυτές στο κέντρο της άμυνας, οι οποίες αποδείχθηκαν και καθοριστικές.

Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μποκά (75` Τζακπά), Ζοκορά, Μπαμπά, Οριέ, Ντι (62` Ντρογκμπά), Γιάγια Τουρέ, Τιοτέ, Ζερβίνιο, Καλού, Μπόνι (78` Κόναν).

Ιαπωνία: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (59` Εντό), Καγκάβα (86` Κακιτάνι), Χόντα, Οσάκο (68` Οκούμπο).


sigmalive.com