Η KATARA και ο Εμίρης του Κατάρ στη Κέρκυρα και στο Ιόνιο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Η KATARA και ο Εμίρης του Κατάρ στη Κέρκυρα και στο Ιόνιο

Η KATARA και ο Εμίρης του Κατάρ στη Κέρκυρα και στο ΙόνιοΕνα τέτοιο γιοτ κάθε άλλο παρά… κατάρα είναι! Αντίθετα, είναι ένα υπερπολύτιμο δώρο που έκανε στον εαυτό του ο ηγέτης του Κατάρ εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι.
Το επιβλητικό και πολυτελέστατο «Κatara» (πρώην «Crystal)» των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων, με το οποίο περιπλανήθηκε φέτος στις ελληνικές θάλασσες, τον εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που το αντίκρισε πέρυσι το καλοκαίρι και το αγόρασε καταβάλλοντας στην εταιρεία, από την οποία το είχε αρχικά νοικιάσει, το ποσόν τον τριακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων!
Ο πάμπλουτος ηγέτης του Κατάρ, αφού πρώτα νοίκιασε το γιοτ για τις καλοκαιρινές διακοπές του, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το πανέμορφο σκαρί αλλά και από τις… ακραίας πολυτέλειας ανέσεις του, που έδωσε αμέσως εντολή στους ανθρώπους του να το αγοράσουν, παρ’ ότι έχει ήδη στην κατοχή του την εντυπωσιακή θαλαμηγό «Al Mirqab».
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ο… κεραυνοβόλος έρωτας του εμίρη για το επιβλητικό γιοτ δεν είναι καθόλου τυχαίος, αφού το «Κatara» είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή γιοτ στον κόσμο και μάλιστα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες ασφαλείας για τη μεταφορά επιβατών του διεθνούς τζετ σετ. Το mega yacht είναι ένα πραγματικό «ησυχαστήριο» για τους τυχερούς επιβάτες του, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τις προσωπικές στιγμές τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα τόσο των κοινών θνητών όσο και των παπαράτσι που συνήθως καραδοκούν, άλλα και να χαρούν την πολυτέλεια υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει.
ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ!
Το «Κatara» mega yacht διαθέτει ένα κήτος από χάλυβα και αλουμίνιο σε μια υπερκατασκευή, χάρη στην οποία στηρίζεται το βάρος του, που φτάνει τους δεκατρείς τόνους. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2010 στο γερμανικό ναυπηγείο Larssen, που είναι το σημαντικότερο ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων γιοτ στον κόσμο. Σε αυτό έχει ναυπηγηθεί και το «Louna», ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου, που ανήκει στον γνωστό Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς.
Το «Κatara» (που αρχικά είχε βαπτιστεί «Crystal» και μετονομάστηκε σε «Κatara» όταν πέρασε στα χέρια του εμίρη) διαθέτει επτά καταστρώματα, ένα υπόστεγο και δύο χώρους-«μαξιλάρια» για προσγείωση ελικοπτέρων. Εντυπωσιακό είναι ότι το σκάφος των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων μήκους και πλάτους δεκαεννέα μέτρων διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με θαλασσινό νερό, όπου μπορεί να φιλοξενήσει τα σκάφη υπηρεσίας για τις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών του, αλλά και ένα υποβρύχιο που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθος μέχρι εκατό μέτρα.
24corfu.com