O Μέσι την γκολάρα... οι άλλοι το άγχος! (BINTEO) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

O Μέσι την γκολάρα... οι άλλοι το άγχος! (BINTEO)

O Μέσι την γκολάρα... οι άλλοι το άγχος! (BINTEO)Με ένα αυτογκόλ στο 3ο λεπτό και μία γκολάρα του Μέσι στο 65’, η Αργεντινή χωρίς να... πείσει, νίκησε 2-1 την εξαιρετική Βοσνία. Μείωσε ο Ιμπίσεβιτς στο 85’ και τους άγχωσε.
Με το δεξί ξεκίνησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο η Αργεντινή, καθώς νίκησε 2-1 την μαχητικότατη Βοσνία. Οι Αργεντινοί παρότι προηγήθηκαν μόλις στο τρίτο λεπτό από το αυτογκόλ του Κολάσινατς, ήταν μετριότατοι για 65 λεπτά και έδωσαν δικαιώματα στην Βοσνία, όμως το υπέροχο γκολ του Λιονέλ Μέσι… ξύπνησε όλη την ομάδα.

Η Αργεντινή στο τελευταίο εικοσάλεπτο έπαιξε πολύ ωραία και ενώ άξιζε και τρίτο γκολ, στο 85’ ο Ιμπίσεβιτς μείωσε σε 2-1, πέτυχε το πρώτο γκολ της Βοσνίας σε Μουντιάλ και άγχωσε την παρέα των Μέσι – Αγκουέρο και Ιγκουαίν.

Αυτογκόλ, ρεκόρ και… καλή Βοσνία!

Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά, καθώς μόλις δύο λεπτά και οκτώ δευτερόλεπτα μετά την σέντρα, είχαμε γκολ και πιο συγκεκριμένα αυτογκόλ. Η Αργεντινή μπήκε… φουριόζα στο γήπεδο, πίεσε, κέρδισε φάουλ και δικαιώθηκε. Μετά από φάουλ – γέμισμα του Μέσι, ο Αγκουέρο πήρε την κεφαλιά αλλά όχι καλά, ωστόσο καθώς η μπάλα έφευγε πολλά μέτρα άουτ, χτύπησε στο πόδια του Κολάσινατς και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Έτσι λοιπόν, οι Αργεντινοί ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς πήραν προβάδισμα νωρίς και χωρίς να… ιδρώσουν, με το πιο γρήγορο αυτογκόλ της ιστορίας των Μουντιάλ.

Από το γκολ και μετά η Αργεντινή είχε την κατοχή, όμως δεν είχε καλή κυκλοφορία, με τον Λιονέλ Μέσι να υποχρεώνεται να γυρνάει στο κέντρο για να πάρει μπάλα και να αφήνει εντελώς μόνο του μπροστά τον Αγκουέρο στην κορυφή. Στο αντίπαλο στρατόπεδο οι Βόσνιοι στέκονταν πολύ καλά στο γήπεδο, δεν φοβόντουσαν και στο 13’ έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Χαΐροβιτς για να φέρουν στα ίσια το ματς.

Ο παίκτης των Βόσνιων καθυστέρησε πολύ και ο Ρομέρο τον πρόλαβε, ενώ ο πορτιέρο της Αργεντινής έσωσε την ομάδα του και στο 40’, όταν πετάχτηκε στην γωνία του και έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Λούλιτς. Έτσι λοιπόν, το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, με την Αργεντινή να προηγείται αν και μετριότατη και την Βοσνία καλύτερη, αλλά αναποτελεσματική…

Άλλαξε σύστημα, άλλαξε παίκτες, δεν άλλαξε εικόνα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Αργεντινή να κάνει δύο αλλαγές και τους Ιγκουαίν – Γκάγκο να περνάνε στην θέση των Μάξι Ροντρίγκεζ και Καμπανιάρο και το 3-5-2 να γίνεται 4-4-2 με τον Μέσι σε ελεύθερο ρόλο. Παρά τις «διορθωτικές κινήσεις» πάντως, η Αργεντινή δεν βελτιώθηκε καθόλου, ενώ η Βοσνία για 15 λεπτά πίεσε πάρα πολύ και έψαξε την ισοφάριση, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς τη μεγάλη φάση.

Ο Μέσι… τρελάθηκε, ο Ιμπίσεβιτς έγραψε ιστορία
Κι ενώ οι… μουρμούρες για την εμφάνιση του Μέσι είχαν αρχίσει να αυξάνονται επικίνδυνα, στο 65’ ο ηγέτης της Αργεντινής «μίλησε» και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολγια το 2-0. Ο άσος της Μπαρτσελόνα έκανε το 1-2 με τον Ιγκουαίν, πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και με πλασέ που βρήκε (ελάχιστα) στο πόδι του Μούτζα έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι και ακολούθως στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς. Ο Μέσι πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα, ήταν άλλωστε μόλις το δεύτερο που σημειώνει σε Μουντιάλ, ενώ τον απελευθέρωσε και από το άγχος που είχε.

Βέβαια, το ίδιο συνέβη και με την υπόλοιπη ομάδα, καθώς μετά το δεύτερο γκολ η Αργεντινή ανέβηκε, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε και για τρίτο γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Αντί να έρθει όμως αυτό, ήρθε το πρώτο τέρμα των Βόσνιων σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς στο 85’ ο Ιμπίσεβιτς έπιασε στον ύπνο την άμυνα και έγραψε το τελικό 2-1 από κοντά.
 
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέλα): Ρομέρο, Γκαράι, Καμπανιάρο (46' Γκάγκο), Φεδερίκο Φερνάντες, Ρόχο, Ζαμπαλέτα, Μασεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (46' Ιγκουαΐν), Ντι Μαρία, Μέσι, Αγουέρο (87' Μπίγλια)
ΒΟΣΝΙΑ (Σάφετ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μούτζα (69' Ιμπίσεβιτς), Μισίμοβιτς (74΄Μεντουνιαίν), Λούλιτς, Χαΐροβιτς (71' Βίστα), Τζέκο.