Κι όμως, δε χρειάζεται να σηκώσεις το καρπούζι ψηλά ούτε να το χτυπήσεις, για να διαπιστώσεις αν είναι γευστικό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το κοιτάξεις με προσοχή...
Μόλις διαλέξεις αυτό που διαισθάνεσαι ότι είναι το καλύτερο, κοίταξε την άκρη του εκείνη που έχει ένα μικρό κοτσάνι (ναι αυτή που το συνέδεε με το χώμα όσο μεγάλωνε). Αν το χρώμα αυτού του κοτσανιού είναι κρεμ ή κίτρινο, τότε το καρπούζι σου είναι μούρλια.
Αν το χρώμα είναι πράσινο ή λευκό, δεν είναι και άρα πρέπει να διαλέξεις κάποιο άλλο. Τόσο απλά!
Πηγή
Μόλις διαλέξεις αυτό που διαισθάνεσαι ότι είναι το καλύτερο, κοίταξε την άκρη του εκείνη που έχει ένα μικρό κοτσάνι (ναι αυτή που το συνέδεε με το χώμα όσο μεγάλωνε). Αν το χρώμα αυτού του κοτσανιού είναι κρεμ ή κίτρινο, τότε το καρπούζι σου είναι μούρλια.
Αν το χρώμα είναι πράσινο ή λευκό, δεν είναι και άρα πρέπει να διαλέξεις κάποιο άλλο. Τόσο απλά!
Πηγή