Υπό το σύνθημα «είναι τρελός, είναι τρελός ο στρατηγός» και με απαξιωτικές αναφορές από τους συγκεντρωμένους για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, το συλλαλητήριο θύμισε τις πλατείες των Αγανακτισμένων για τα μνημόνια. Ακόμα και η διακήρυξη που αναγνώστηκε στο τέλος του συλλαλητηρίου παρέπεμπε στα ψηφίσματα την περίοδο των Αγανακτισμένων. Και όπως τότε ενισχύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την αντιμνημονιακή ρητορική, υπάρχουν εκτιμήσεις ότι δύναται από τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό να ενισχυθεί η σκληρή δεξιά πτέρυγα του πολιτικού συστήματος, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να σχηματοποιηθεί ένας νέος φορέας.
Όπως σημειώνει «Το Βήμα της Κυριακής» ένα από τα κεντρικά πρόσωπα σε αυτήν τη συζήτηση είναι ο Φραγκούλης Φράγκος, που όταν ερωτάται εάν θα ηγηθεί του κόμματος απαντά κοφτά «όχι», αν και στο παρασκήνιο η συζήτηση έχει προχωρήσει αρκετά. Το όνομα του στρατηγού Φράγκου υπάρχει στο τραπέζι και θα εξαρτηθεί από τον ίδιο εάν θα αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί ενεργά στην πολιτική. Εξάλλου το όνομά του έχει ακουστεί πολλές φορές στο παρελθόν, ακόμα και για ένταξή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Βέβαια, ο ίδιος δημόσια έσπευσε την επομένη του συλλαλητηρίου να ρίξει νερό στον μύλο της σεναριολογίας με τη δήλωσή του ότι δεν είναι ρίψασπις. Εν τούτοις, πρόσωπα που είναι μυημένα στις διεργασίες στον χώρο δεξιά της ΝΔ λένε ότι υπάρχουν άλλα δύο πρόσωπα που διεκδικούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο.
Πολλοί στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να σταθεί κόμμα μόνο για το Σκοπιανό και μιλάνε για προβοκάτσιες εκ μέρους της κυβέρνησης. Μάλιστα, θεωρούν ότι η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το Σκοπιανό για να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ και γι' αυτό και πυροδοτούνται τα σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος.
Σε μια χρονική στιγμή που εξελίσσεται η δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και στο επίκεντρο είναι μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής και πιέζονται πάρα πολύ δημοσκοπικά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η συζήτηση για τη δημιουργία του νέου καθαρόαιμου δεξιού κόμματος είναι μονίμως στο παρασκήνιο.
«Μπορεί ο Φράγκος να είναι ο Καμμένος του Μητσοτάκη» λένε έμπειρα στελέχη στον χώρο της Δεξιάς και διευκρινίζουν ότι εάν εκλεγεί θα είναι ευκολότερη η συνεργασία του με τη ΝΔ, παρά με το νέο κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Επίσης, άλλοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι δύναται ο νέος φορέας - για τον οποίο υπάρχει συζήτηση πως ενδιαφέρεται έντονα ο ρωσικός παράγοντας - να λειτουργήσει ενοποιητικά για διάσπαρτες δυνάμεις της Δεξιάς.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι μπορεί υπό προϋποθέσεις να υπάρξει ένας ευρύτερος συνασπισμός της Δεξιάς, όπως η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος του Νίκου Νικολόπουλου, του Βασίλη Καπερνάρου κ.ά., αν και τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν το συζητάνε. in.gr