Μέσω ενός κειμένου που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής.
Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστοι φέρεται να πέταξαν χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος ζητάει τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές της Λάρισας.
Πρόκειται για μία άγνωστη μέχρι σήμερα ενέργεια η οποία μάλιστα δεν έγινε γνωστή από την Ελληνική Αστυνομία αλλά από τους δράστες. Την ερευνα της υπόθεσης ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Η χειροβομβίδα έσκασε 20 με 30 μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Τμήμα, στις 6 το πρωί έξω από ένα οπωροπωλείο, στη διασταύρωση των οδών Συβρισσαρίου και Φιλολάου. Προκλήθηκαν ζημιές στη τζαμαρία του κατασήματος και σε σταθμευμένα Ι.Χ.
Στο σημείο είχε σταθμεύσει ένας οδηγός ταξί που επρόκειτο να ξεκινήσει τη βάρδιά του. Όταν σημειώθηκε η έκρηξη ο οδηγός έψαχνε κάτι στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου και έτσι δεν είδε τι προηγήθηκε. Ο ίδιος θεώρησε ότι έσπασε μία λάμπα και στη συνέχεια είδε ότι έχει τραυματιστεί στα πόδια. Όταν πήγε στο νοσοκομείο οι γιατροί του είπαν ότι έχουν βρει υπολείμματα από σκάγια και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για το περιστατικό.
Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προαναγγέλλεται προκήρυξη για την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση και σημειώνονται τα παρακάτω:
«Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω», είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε.
Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει».