Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή τίτλου με... buzzer beater του Γιακουμάκη! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή τίτλου με... buzzer beater του Γιακουμάκη!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή τίτλου με... buzzer beater του Γιακουμάκη!Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καθώς νίκησε 2-1 με ανατροπή στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ του Γιακουμάκη στο 93'!
Σε ένα ντέρμπι που πήρε «φωτιά» στο φινάλε η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από το Φάληρο και να μείνει στο κυνήγι του τίτλου, ακολουθώντας κατά πόδας τον ΠΑΟΚ, καθώς νίκησε 2-1 με ανατροπή τον Ολυμπιακό.
Αν και βρέθηκε να χάνει στο 81΄ από το γκολ του Ανσαριφάρντ, η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87΄ με τον Τσιγκρίνσκι και στο 94΄ με την «χρυσή» αλλαγή του Χιμένεθ, τον Γιώργο Γιακουμάκη, να φέρνει τα πάνω κάτω στον αγώνα. Με 10 παίκτες τελείωσε το ματς ο Ολυμπιακός, λόγω αποβολής του Μποτία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η περιγραφή του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βγήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα και να προκαλέσουν μεγαλύτερη πίεση στην ΑΕΚ. Η Ένωση εμφανίστηκε αρχικά με αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να «αποκρούσει» την επίθεση που θα δεχόταν.
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν ψηλά στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Τσιντώτα, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι, όσο περνούσαν τα λεπτά, ανέβαιναν στο γήπεδο και μάλιστα στο 15’ έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Προτό, αλλά το σουτ του Αραούχο δεν βρήκε στόχο, πριν ο Γκάλο υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.
Δύο λεπτά αργότερα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, σε μαρκάρισμα με τα χέρια του Βράνιες στον Μποτία, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Τα πνεύματα είχαν αρχίσει να «φουντώνουν» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο 19’ οι Σιμόες και Οτζίτζα είχαν μία θερμή στιγμή, όπως και στο 23’ οι Μιραλάς και Βράνιες και στο επόμενο λεπτό, οι Οτζίτζα και Μπακασέτας.
Στο 25ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στον αγώνα και ήταν για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα, ο Πάρντο πήρε τη μπάλα από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Τσιντώτας με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Εννέα λεπτά αργότερα, οι Πειραιώτες έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στα καρέ των φιλοξενούμενων, αλλά στη σέντρα του Πάρντο, οι Φορτούνης και Μιραλάς μπερδεύτηκαν, με την κεφαλιά του Έλληνα άσου να φεύγει άουτ. Στο 40’ οι Πρωταθλητές Ελλάδας απείλησαν και πάλι με τον Πάρντο από τα δεξιά, όταν σούταρε, αλλά ο Τσιντώτας και πάλι ήταν στην σωστή θέση.
Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, μένοντας στο 0-0 και για τρίτο συνεχόμενο ημίχρονο δεν παρουσίασαν κάτι ουσιαστικό στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», αν αναλογιστούμε και τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μπήκε καλύτερα η ΑΕΚ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ένωση να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ κυριάρχησαν στην μεσαία γραμμή και ουσιαστικά περιόρισαν σημαντικά τους «ερυθρόλευκους» που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και να βγουν από την άμυνά τους. Μάλιστα, ο «Δικέφαλος» απείλησε στο 58ο λεπτό με τον Αραούχο, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Προτό.
Ο Όσκαρ Γκαρθία θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να την κάνει πιο επιθετική, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ανσαριφάρντ αντί του Οτζίτζα, αλλάζοντας παράλληλα και το σύστημά του σε 4-2-3-1, με τον Μιραλάς να πηγαίνει στα δεξιά, τον Πάρντο στα αριστερά και τον Φορτούνη πίσω από τον Ιρανό. Η… απάντηση του Μανόλο Χιμένεθ ήταν άμεση και έβγαλε από το ματς τον Αραούχο με τον Λιβάγια να παίρνει την θέση του.
Το σκηνικό δεν… άλλαξε, με την Ένωση να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να απειλήσει την εστία του Προτό. Στο 69’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Ζιλέ δεν απομάκρυνε, στο δεύτερο δοκάρι ο Μασούντ έκανε την κεφαλιά, αλλά πάνω στην γραμμή ο Σισέ έδιωξε με νέα κεφαλιά.
Οι κινήσεις τακτικής από τον πάγκο συνεχίστηκαν, με τον Χιμένεθ να περνά τον Γαλανόπουλο αντί του Κονέ και ο Γκαρθία να βάζει τον Ταχτσίδη στην θέση του Ζιλέ. Μάλιστα, στο 79’ ο Ισπανός κόουτς των Πειραιωτών έκλεισε τις αλλαγές του, βάζοντας τον Μάριν αντί του Πάρντο. Ο Γερμανός λίγο… έλειψε να δικαιώσει τον προπονητή του, μια και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Τσιντώτα που έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Από την εκτέλεσή του, ο Ανσαριφάρντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 καθώς εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση στα καρέ της ΑΕΚ.

Ανατροπή με το ίδιο… τρόπο

Ωστόσο, η Ένωση δεν είχε… πει την τελευταία της λέξη και σε μία… επανάληψη του αγώνα στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο γύρο, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το «διπλό». Η… αρχή έγινε στο 87’ όταν έπειτα από κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τα καρέ του Ολυμπιακού και ο Τσιγκρίνσκι με δυνατό σουτ στην κίνηση, έστειλε τη μπάλα στην εστία του Προτό.
Εκεί που όλα… έδειχναν πως το ματς θα έληγε ισόπαλο, η «χρυσή» αλλαγή του Χιμένεθ με τον Γιακουμάκη αντί του Μπακασέτα, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ. Ήταν το 94ο λεπτό, όταν η Ένωση έφυγε στην κόντρα, ο Χριστοδουλόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Γιακουμάκης, έπειτα από σύγκρουσή του με τον Μποτία, βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για τη νίκη του «Δικέφαλου» 2-1.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε έντονα παράπονα από την πλευρά του Ολυμπιακού, καθώς οι Προτό και Μποτία διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του επιθετικού της ΑΕΚ πριν σκοράρει, ο διαιτητής Παπαπέτρου έδειξε τη δεύτερη κίτρινη, κόκκινη, στον αρχηγό των «ερυθρόλευκων» που πήρε τη άγουσα για τα αποδυτήρια. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίσουν σαν… τρελοί, μια και έφυγαν με το «διπλό» από το «Γ. Καραϊσκάκης» και έμειναν σε απόσταση… αναπνοής από την κορυφή.
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έμεινε 4 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και 2 από την Ένωση, ενώ τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ των οπαδών των «ερυθρόλευκων» και της Αστυνομίας στο φινάλε του αγώνα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ίσως προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στους Πειραιώτες.
Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Προτό, Ελαμπντελαουϊ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (71' Ταχτσίδης), Οφό (59' Ανσαριφάρντ), Πάρντο (79' Μάριν), Φορτούνης, Μιραλάς.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62' Λιβάγια).