Η Κατερίνα Χαλικιά αποχώρησε από το ριάλιτι επιβίωσης - Το θέμα όμως είναι αλλού: Χορηγεί το δημόσιο άδειες για survivor;
Είναι η τρίτη κατά σειρά παίκτρια που φεύγει από το survivor!
Η Κατερίνα λίγο πριν αποχωρήσει από το ριάλιτι, είπε μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας:
«Εντάξει στεναχωρήθηκα αλλά δεν ήταν στο χέρι μου αφού έτσι αποφάσισε ο κόσμος το σέβομαι και θα γυρίσω στην Ελλάδα. Εντάξει έχω στεναχωρηθεί αλλά μπορώ να το διαχειριστώ. Εύχομαι στους συμπαίκτες μου να προχωρήσουν… να προσέχουν, να μην χτυπήσουν και θα τους δω στην Ελλάδα όταν γυρίσουν».
Μέχρι εδώ, όλα καλά κι όλα ωραία.
Πλην όμως γεννάται κι ένα ερώτημα. Η κυριά Χαλικιά εργάζεται το υπουργείο Εργασίας; Κι αν ναι, πώς πήρε άδεια; Και τι άδεια; Το ρωτούμε ως απλοί Έλληνες φορολογούμενοι που ενισχύουμε το δημόσιο κορβανά από το υστέρημά μας.
Όπως γράφει το bankingnews.gr και ο έγκριτος δημοσιογράφος Νίκος Καρούζος «το δημόσιο και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας χορηγεί άδεια άνευ αποδοχών για … συμμετοχή στο Survivor.
Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πληροφορίες για την κα Κατερίνα Χαλικιά αθλήτρια του μπάσκετ και κάτοχο του Ευρωπαϊκού τροπαίου με την ομάδα του Αθηναϊκού, υπάλληλο του Υπουργείου Εργασίας η οποία φέρεται να συμμετέχει στο τηλεπαιγνίδι που μαγνητίζει τα πλήθη των τηλεθεατών έχοντας λάβει άδεια άνευ αποδοχών με τη βούλα του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου του Υπουργείου Εργασίας.
Βεβαίως δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το χρόνο αδείας που έχει λάβει καθώς ανάρτηση στη διαύγεια μέχρι και χθες (7/2) δεν υπήρχε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Χαλικιά σύμφωνα με τα στοιχεία της διαύγεια λαμβάνει το 2017 αδιαλείπτως 20 ώρες μηνιαίως υπερωρίες προφανώς γιατί κατά το Υπουργείο είναι απαραίτητες οι υπερωρίες προκειμένου να διεκπαιρεωθεί το έργο αλλά και η ίδια είναι απαραίτητη για τη διεκπαιρέωσή του.
Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το υπηρεσιακό συμβούλιο να δώσει άδεια για συμμετοχή στο Survivor.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων προβλέπει ότι «Επιτρέπεται η χορήγηση στον υπάλληλο, μετά από αίτηση του, άδειας χωρίς αποδοχές, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν.
Η άδεια αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τον ένα (1) μήνα εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους…
Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας χωρίς αποδοχές συνολικής διάρκειας έως πέντε (5) ετών, ύστερα από αίτηση τους και γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου, για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους».
Ο καθένας βεβαίως μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του...
Πηγή: newsbomb