Η διοργάνωση ορόσημο για την εγχώρια γαστρονομία, στην λαμπρή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ανέδειξε τα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα με το Kερκυραϊκό «Etrusco» να βρίσκεται για μία ακόμα χρονιά την πρώτη θέση.
Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα εστιατόριά του -σε Κέρκυρα και Αθήνα- να βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο και το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για έκτη συνεχή χρονιά 2 Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα συγκεντρώνοντας φέτος βαθμολογία 17/20. Σημειώνουμε ότι ο «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω ενώ, για πρώτη χρονιά, οι διοργανωτές δημιούργησαν έναν ξεχωριστό θεσμό που θα τιμά αποκλειστικά την ελληνική κουζίνα, τα «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» που πλέον ανεξαρτητοποιούνται και θα απονεμηθούν στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαρτίου.
Το μενού του επίσημου δείπνου της απονομής υπέγραψαν πέντε ταλαντούχοι Έλληνες σεφ που διαγράφουν μια εξαιρετική πορεία σε πολυβραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού. Ο λόγος για τους Θάνο Φέσκο (Geranium, Kοπεγχάγη), Γιώργο Παπαζαχαρία (Maaemo, Όσλο), Μιχάλη Παπαφίλη (Epicure, Παρίσι), Φίλιππο Χρονόπουλο (Restaurant du Palais Royal, Παρίσι) και Γιώργο Κατάρα (Geranium, Kοπεγχάγη).
Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν και οι βαθμολογίες
Etrusco, Κέρκυρα: 17/20
Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20
Bortini’s, Αττική: 16/20
Σπονδή, Αττική: 16/20Varoulko Seaside, Αττική: 16/20
Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20
Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20
Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20
Etrusco, Κέρκυρα: 17/20
Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20
Bortini’s, Αττική: 16/20
Σπονδή, Αττική: 16/20Varoulko Seaside, Αττική: 16/20
Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20
Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20
Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20
Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη-Περίχωρα, Αεροδρόμιο: 15/20
Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20
CTC, Αττική: 15/20
GB Roof Garden, Αττική: 15/20
Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20
Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20
Premiere, Αττική: 15/20
Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20
Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη-Περίχωρα, Αεροδρόμιο: 15/20
Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20
CTC, Αττική: 15/20
GB Roof Garden, Αττική: 15/20
Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20
Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20
Premiere, Αττική: 15/20
Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20
Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!
Πηγή:olivemagazine.gr