Η ενέργεια της εισαγγελέως φαίνεται πως βασίζεται στα ήδη γνωστά δεδομένα (σ.σ. καταθέσεις μαρτύρων) και δεν συνοδεύεται από επιπρόσθετα στοιχεία, καθώς εως αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης δεν είχε φθάσει συμπληρωματικός φάκελος στη Βουλή
Στοιχεία για τις τραπεζικές καταθέσεις και την λοιπή κινητή περιουσία των δέκα πολιτικών, τους οποίους οι προστατευόμενοι μάρτυρες εμπλέκουν στην υπόθεση της Novartis, ζήτησε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Η ενέργεια της εισαγγελέως φαίνεται πως βασίζεται στα ήδη γνωστά δεδομένα (σ.σ. καταθέσεις μαρτύρων) και δεν συνοδεύεται από επιπρόσθετα στοιχεία, καθώς εως αργά το βράδυ της Μ. Τρίτης δεν είχε φθάσει συμπληρωματικός φάκελος στην Βουλή και στην αρμόδια επιτροπή προανακριτικής εξέτασης που διεξάγει παράλληλη έρευνα.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη εισαγγελική εντολή αποδεικνύει ότι η κυρία Τουλουπάκη δεν έχει «εκχωρήσει» στην Βουλή την αρμοδιότητα διερεύνησης τέλεσης του αδικήματος νομιμοποίησης εσόδων απο πολιτικά πρόσωπα, αλλά δέχεται – όπως το σύνολο του νομικού κόσμου εκτός από την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ- πως το επίμαχο αδίκημα πρέπει να διερευνάται από την τακτική δικαιοσύνη. Ως εκ τούτου ακυρώνεται εκ προοιμίου το κεφάλαιο του πορίσματος – φιάσκο που ετοιμάζει η κυβερνητική πλειοψηφία της προανακριτικής που θα λέει ότι η αρμοδιότητα για την διερεύνηση του «ξεπλύματος» πρέπει να επιστραφεί στην τακτική δικαιοσύνη και παράλληλα ενισχύονται οι απόψεις που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «έστησε» ένα σόου εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων μετατρέποντας την Βουλή σε αρένα.
Πάντως, τα ελεγχόμενα πολιτικά πρόσωπα δήλωναν πως η ενέργεια της κυρίας Τουλουπάκη δεν τους εξέπληξε καθώς την θεωρούσαν αναμενόμενη. Συνεργάτες ορισμένων εκ των ελεγχόμενων προσώπων εξηγούσαν πως τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών θα αποδείξουν την αθωότητά τους και θα οδηγήσουν σε αποκάλυψη της «σκευωρίας με τις στημένες καταθέσεις». Σημείωναν δε πως τα οικονομικά των δέκα πολιτικών προσώπων έχουν ελεγχθεί διεξοδικά και κατ επανάληψη τα τελευταία χρόνια μέσα από την σχετική διαδικασία των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες). Ωστόσο εξέφραζαν και ορισμένες ανησυχίες για το αν το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να δημιουργήσει νέα επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Να σημειωθεί ότι το έγγραφο της κυρίας Τουλουπάκη ζητά από τα τραπεζικά ιδρύματα και απο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων των: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριου Σαλμά και Γεώργιου Κουτρουμάνη, καθώς και των στενών τους συγγενών. protothema.gr