Για κάθε παράνομη εισαγωγή έπαιρνε 400 έως 600 ευρώ - Το protothema.gr αποκαλύπτει όλη τη δικογραφία για το κύκλωμα της εγκληματικής οργάνωσης που προμήθευε κινητά τελευταίας τεχνολογίας, μαζί με συσκευές WIFI, μέχρι και αναβολικές ουσίες στους έγκλειστους στις φυλακές της Νιγρίτας
Εγκληματική οργάνωση που «έσπρωχνε» κινητά και αναβολικές ουσίες στις φυλακές Νιγρίτας εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.
Πρόσωπο - κλειδί του κυκλώματος η χυμώδης κοινωνική λειτουργός των φυλακών που προμήθευε με πανάκριβα κινητά μάρκας iphone, Samsung, Xiaomi, συσκευές Wifi για «καλύτερο σήμα» και απευθείας σύνδεση με τον έξω κόσμο αλλά και αναβολικές ουσίες (στεροειδή- αυξητική ορμόνη) για να «χτίζουν» κορμί στη φυλακή, με το αζημίωτο φυσικά καθώς όπως διαπιστώθηκε από την ενδελεχή έρευνα των Αρχών, η κοινωνική λειτουργός έβγαζε από 400 έως 600 ευρώ για κάθε παράνομη εισαγωγή.
Τα στοιχεία και ντοκουμέντα που παρουσιάστηκαν ενώπιον της αδέκαστης εισαγγελέως, Κωνσταντίνας Μελισσάρη, αποκάλυπταν ότι η κοινωνική λειτουργός δεν δρούσε από μόνη της αλλά είχε συνεργούς σε αυτό το άτυπο σούπερ μάρκετ ηλεκτρονικών αγορών που είχε στηθεί εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος της κοινωνικής λειτουργού, εκείνη φαινόταν να έχει ενταχθεί σε δυο εγκληματικές ομάδες στις οποίες μετείχαν ένας πρώην έγκλειστος των φυλακών Νιγρίτας, τρεις ακόμη κρατούμενοι στις ίδιες φυλακές και δυο κάτοικοι Σερρών.
Ενδεικτικά, στις 9 Δεκεμβρίου 2020 η κοινωνική λειτουργός εισήγαγε παρανόμως εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος της Νιγρίτας, τρία smart phones εκ των οποίων τα δυο προορίζονταν για δυο έγκλειστους των φυλακών. Ένα μήνα μετά, στις 11 Ιανουαρίου 2021 επιχείρησε να εισάγει κι άλλα κινητά τηλέφωνα μέσα στη φυλακή.
Τα προμηθεύτηκε σε ραντεβού που είχε με τον πρώην έγκλειστο των φυλακών και κατηγορούμενο στην υπόθεση ως μέλος της εγκληματικής ομάδας.
Η συνάντηση τους πραγματοποιήθηκε στην υπεραγορά Discount Market, η οποία βρίσκεται απέναντι από το κτίριο των φυλακών. Εκείνος της έδωσε μέσα σε μια σακούλα τουλάχιστον δυο συσκευές κινητών τηλεφώνων, ακουστικά επικοινωνίας και κάρτες SIM για λογαριασμό κρατούμενου καθώς και δυο κουτιά αναβολικών ουσιών που προορίζονται για άλλον κρατούμενο.
Στην απολογία της η κοινωνική λειτουργός επιβεβαιώνει πλήρως το περιεχόμενο των κατηγοριών και αποκαλύπτει με λεπτομέρειες τον τρόπο δράσης του κυκλώματος. Αναφέρει ότι η συνεργασία της με το ζευγάρι των Σερραίων ξεκινά στις αρχές του 2020 ( Ιανουάριος- Φεβρουάριος) μέχρι και την 8η Δεκεμβρίου 2020. Στο διάστημα αυτό εισήγαγε στις φυλακές τέσσερα κινητά τηλέφωνα, πέραν της εισαγωγής που έλαβε χώρα την 8η Δεκεμβρίου για ένα κινητό που παρέδωσε σε έγκλειστο του ιδρύματος.
Αποκαλύπτει ότι τις παραγγελίες για τις αγορές των κινητών τηλεφώνων τις έπαιρνε από τους κρατούμενους ο κάτοικος Σερρών που εμπλέκεται στην υπόθεση κι ακολούθως ενημέρωνε την σύζυγο του η οποία παραλάμβανε η προμηθευόταν η ίδια τα κινητά τηλέφωνα και στη συνέχεια της τα παρέδιδε για να τα εισάγει στις φυλακές. Την εσωτερική διανομή την είχε αναλάβει ο κρατούμενος των φυλακών που κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα.
«Το αθέμιτο ωφέλημα που λάμβανα εκείνο το διάστημα από την σύζυγο του, ήταν 300 ευρώ ανά συσκευή κινητού τηλεφώνου» αναφέρει η κοινωνική λειτουργός στην απολογία της. Το επόμενο διάστημα ξεκινά να συνεργάζεται με έναν άλλον έγκλειστο και η αμοιβή της ανεβαίνει.
Συγκεκριμένα, λέει: «Έπειτα παρέδιδα τα κινητά στον έγκλειστο Σ. ο οποίος αναλάμβανε έναντι χρηματικού ανταλλάγματος τον διαμοιρασμό τους, με το ύψος του αθέμιτου ωφελήματος που λάμβανα για κάθε εισαγωγή τηλεφώνου να κυμαίνεται από 400 έως 600 ευρώ».
Η κοινωνική λειτουργός ισχυρίστηκε ότι η πίεση που δεχόταν της προκάλεσε απανωτές κρίσεις άγχους και «έτσι τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησα συνεδρίες με ψυχίατρο ο οποίος για την αντιμετώπιση της πάθησης μου, μου χορήγησε αγωγή για την καταπολέμηση κρίσεων άγχους, κατάθλιψης και ψύχωσης». protothema.gr